mijn vakgebieden

Arbeidsconflict

Hoogopgelopen frustraties, een meningsverschil of een conflict op het werk. Als het om een arbeidsconflict gaat zijn er twee of soms zelfs meerdere belangen. Want heeft de werknemer de verantwoordelijkheid voor zijn gezin, het belang van de werk gever is vooral zakelijk. Naar de rechter stappen? Dat kan, maar de kans dat u dan goed uit elkaar gaat is klein. Emoties zijn van een andere orde dan geld.

Wat doe ik als mediator in arbeidszaken?

Als mediator ga ik op zoek naar een oplossing waarmee u allebei tevreden bent. Dat begint met individuele gesprekken. Beide partijen kunnen rustig hun verhaal doen. Ik probeer erachter te komen wat u het liefst wilt, op de korte en lange termijn. Tijdens gezamenlijke gesprekken werken we aan oplossingen. Het is zoeken naar de juiste mix van belangen en mogelijkheden. Ik bemiddel bij een arbeidsconflict in het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs. Een werkbare op de toekomst gerichte oplossing is het uitgangspunt.

Ruimtelijke ordening & milieu

Mediation over ruimtelijke ordening en milieu is zeer specifiek. Het gaat bijvoorbeeld over (nog niet) verleende vergunningen. Of over bestemmingsplannen, soms nog in ontwikkeling. Hoewel de gemeente een grote rol speelt, staan bij deze conflicten de aanvrager en andere belanghebbenden als buren doorgaans centraal.

Wat doe ik als mediator bij bouw en milieuvergunningen?

Voordat we met alle betrokkenen om tafel gaan, maak ik met iedereen individueel kennis. Het maakt niet uit of dat nu twee of tien mensen zijn. Het komt voor dat er drie of zelfs meer partijen zijn. Het is mijn taak om de regie op het mediationproces in de hand te houden. Iedereen voldoende ruimte te geven om te communiceren en alle belangen helder boven tafel te krijgen.

Een ander onderdeel is het (laten) onderzoeken van wat wettelijk (on)mogelijk is. Het kan zijn dat hieruit individuele gesprekken volgen, in veel gevallen zeer effectief. Het grote voordeel ten opzichte van een procedure bij de rechter is dat er naast een juridisch kijk op de zaak plaats is voor het delen van gevoelens en zorgen. Het resultaat: een andere, soms onverwachte oplossing die door meer inzicht en begrip door de betrokkenen wordt onderschreven.

rene@vandenboschmediation.nl
038-4607067

Timmermeesterslaan 71
8014 EK Zwolle

LinkedIn

KvK 5029667
BTW NL001209598B98