mijn vakgebieden

De meeste mediations die ik doe bewegen zich binnen twee “werkvelden”. Het gaat dan om zaken die gerelateerd zijn aan een arbeidsovereenkomst of die een relatie hebben met de overheid, het openbare bestuur. Vanuit mijn netwerk dienen zich daarnaast ook met enige regelmaat zakelijk getinte problemen aan.

Arbeid of beter problemen op het werk

Of het nu collega’s onderling, een leidinggevende versus een medewerker of welke combinatie van mensen het ook is, problemen op het werk zijn ziekmakend. Uitval is het gevolg en daarnaast veroorzaakt het de nodige negativiteit en zorgen in de privé sfeer. Of de werkgever nu bijvoorbeeld een “gewone” ondernemer, een ziekenhuis, een school, een gemeente of stichting is, maakt in de basis niet uit.

In mijn aanpak start het proces met individuele gesprekken. Dat schept ruimte om elkaar te leren kennen en de achtergronden in alle rust te kunnen bespreken. Soms wordt er ook al een doorkijkje naar de toekomst gemaakt. Op basis van wat er met mij wordt besproken wordt een vervolgstap gepland. Dat kan een gezamenlijk gesprek zijn. Het is overigens aan de betrokkenen om te bepalen of zij alleen met mij in gesprek willen of samen met bijvoorbeeld een vertrouwenspersoon.

Als het dan lukt om een goede oplossing te vinden voor de problemen of te kiezen voor een respectvol en passend afscheid, zal er weer met een positieve blik naar de toekomst kunnen worden gekeken. Zo’n zelf gevonden oplossing levert ten opzichte van een rechtszaak zowel financieel als emotioneel heel veel winst op.

Aan de overheid gerelateerde mediations

Vanuit mijn vroegere functies heb ik de nodige affiniteit met “het Omgevingsrecht”. Bij die zaken zijn doorgaans meerdere belanghebbenden betrokken. Omdat het veelal om drie of meer partijen gaat, hebben deze trajecten een specifiek en eigen karakter. Het vereist een maatwerk regie op het proces en het gedegen “op het kleed krijgen” van de veelheid aan belangend die er spelen. Dat geldt zowel voor het vergunning-verleentraject maar soms ook bij handhaving. Van een totale andere orde zijn belastingzaken die ik ook met enige regelmaat doe. De rechtbank verwijst daarnaast zaken die des bestuursrechter zijn aan mij door.

rene@vandenboschmediation.nl
06-27042050

Timmermeesterslaan 71
8014 EK Zwolle

LinkedIn

KvK 05029667
BTW-ID NL001209598B98

Privacyverklaring