‘Wat mij drijft is werken aan de oplossing: een negatieve spiraal ombuigen in een positieve richting. Dat is een intensief en soms emotioneel proces, maar het geeft enorm veel voldoening als het lukt.’

René van den Bosch

Sinds eind jaren negentig ben ik actief als mediator. In die tijd nam ik deel aan het project ‘Mediation naast Rechtspraak’. Daarnaast deed ik voor de Raad van State, het Gerechtshof Arnhem en de rechtbanken Zwolle-Lelystad, Almelo en Zutphen veel mediations. Het grootste deel van mijn loopbaan heb ik leidinggevende functies binnen de (semi-)overheid gehad en was ik als projectmanager actief. Het oplossen van problemen, zowel op de werkvloer als daarbuiten, ging mij goed af. Mens en communicatie stonden centraal. Na mijn deeltijdstudie rechten werkte ik een aantal jaren als advocaat. Deze functie stond uiteindelijk te veel op gespannen voet met mijn insteek om problemen op te lossen en de belangen van alle betrokkenen mee te wegen. Ondanks dat komt de ervaring die ik heb opgedaan als advocaat mij nu goed van pas, vooral bij familiezaken.

Samen werken aan een oplossing

Elke mediator ontwikkelt zijn eigen stijl. Voor mij zijn de partijen die aan tafel zitten bepalend voor de aanpak. Een echtscheiding met kleine kinderen is wezenlijk anders dan een conflict over een bouwvergunning, en een arbeidsconflict lijkt niet op een belastingzaak. Toch is er een rode draad: mediation betekent voor mij constructief en voortvarend samen werken aan een oplossing.

Certificeringen

Al meer dan tien jaar ben ik als gecertificeerd mediator verbonden aan het Nederlands Mediation Instituut. Deze inschrijving bestaat inmiddels niet meer en is vervangen door de term registermediator. Op de site van het NMI vindt u alles over mediators, mediation, overeenkomsten en reglementen.

Daarnaast ben ik ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand. Dit is noodzakelijk om gesubsidieerde rechtsbijstand, dus ook mediation, te kunnen verlenen. Op de site van De Raad staat alles over rechtshulp. Daarnaast vindt u er informatie over echtscheidingen, het ouderschapsplan en alimentatie.

rene@vandenboschmediation.nl
038-4607067

Timmermeesterslaan 71
8014 EK Zwolle

LinkedIn

KvK 5029667
BTW NL001209598B98