Foto René van den Bosch

‘Wat mij drijft is samen werken aan de oplossing: een negatieve spiraal ombuigen in een positieve richting. Dat is een intensief en soms emotioneel proces, maar het geeft enorm veel voldoening als het lukt.’

René van den Bosch

Sinds eind jaren negentig ben ik actief als mediator. In die tijd nam ik deel aan het project ‘Mediation naast Rechtspraak’. Sindsdien werk ik nog steeds voor “De Rechtspraak” in een divers scala aan casussen. Parallel daaraan ben ik voornamelijk arbeidszaken gaan doen.

Het grootste deel van mijn loopbaan heb ik leidinggevende functies binnen de overheid gehad of was ik als projectmanager actief. Het oplossen van problemen, zowel op de werkvloer als daarbuiten, ging mij goed af. Mens en communicatie stonden centraal. Na mijn deeltijdstudie rechten werkte ik een aantal jaren als advocaat. Deze functie stond uiteindelijk te veel op gespannen voet met mijn insteek om problemen op te lossen en de belangen van alle betrokkenen mee te wegen. Ondanks dat komt de ervaring die ik heb opgedaan als advocaat mij nog steeds goed van pas.

Samen werken aan een oplossing

Elke mediator ontwikkelt zijn eigen stijl. Voor mij zijn de betrokkenen bepalend voor de aanpak. “Er is geen mediation hetzelfde”! Logisch dat er duidelijk verschillen zijn tussen een arbeidszaak die speelt tussen een leidinggevende en een medewerker versus een bezwaar procedure rond een omgevingsvergunning met vier partijen of een belastingzaak. Toch is er een rode draad: mediation betekent voor mij respectvol, constructief en voortvarend samen werken aan een oplossing.

rene@vandenboschmediation.nl
06-27042050

Timmermeesterslaan 71
8014 EK Zwolle

LinkedIn

KvK 05029667
BTW-ID NL001209598B98

Privacyverklaring